Незвиська бібліотека-філія 
Головна » 2015 » Липень » 10 » Міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє»
23:05
Міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє»

9-10 липня 2013 р. у м. Львові в приміщенні Українського католицького університету проходив Міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє», на якому проект «Активний туризм як інноваційна діяльність бібліотеки” представила бібліотека – філія с. Незвисько Городенківської ЦБС.

Організатори Ярмарку: Програма «Бібліоміст», Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, Львівська міська громадська організація «Інститут політичних технологій».
Основна мета проведення Ярмарку – обговорення можливості у регіонах для забезпечення інформаційних потреб та громадян та обрання найефективніших шляхів підтримки бібліотечних інновацій.
Упродовж двох днів майже 200 учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей завітали на експозиції унікальних бібліотечних проектів та спільно обговорювали майбутнє власних закладів та бібліотечної галузі в цілому. Кожен учасник долучився до формування спільного плану дій для довгострокової підтримки досягнень бібліотек на шляху до модернізації.
Слово кожного було почуто! Програма Ярмарку включала дві основні частини: робота експозиції інноваційних бібліотечних проектів та конференція у форматі «пошук майбутнього». 
Методика «пошуку майбутнього» застосовувалася бібліотеками вперше. Це дієвий інструмент для згуртування бібліотечної громади для подолання спільних викликів, незважаючи на різноманіття їхніх інтересів та уявлень. 
Під час конференції була створена програма спільних дій для забезпечення життєздатності сучасних бібліотечних послуг, якими вже сьогодні користуються громади. У рамках проведення конференції її учасники мали можливість переглянути бібліотечні відео, серед яких демонструвався і ролик бібліотеки – філії с. Незвисько «Сплав по Дністровському каньйону». 
На офіційній церемонії відкриття Ярмарку з вітальним словом виступили: головний менеджер програми «Бібліоміст» Меган Волк, начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко, завідувач науково-методичного відділу Національної парламентської бібліотеки України Інна Цуріна, заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів та заступник начальника управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.
Проект «Активний туризм як інноваційна діяльність бібліотеки” презентували методист І к. Городенківської центральної районної бібліотеки ім. Л. Мартовича Надія Виклюк та завідувачка бібліотеки – філії с. Незвисько Людмила Озарук.

Проект “Активний туризм як інноваційна діяльність бібліотеки” передбачає активну діяльність клубу «Let’s go!» у співпраці із бібліотекою та її партнерами, проведення активної кампанії з популяризації книг та ресурсів бібліотеки власне з туристичної та краєзнавчої тематики, проведення акцій з популяризації читання під час подорожей та відпочинку «З книгою на відпочинок», проведення оригінального заходу OPEN AIR FEST « Бібліотека та туризм» з міні-бібліотекою на природі, численних подорожей Дністровським каньйоном та навколишніми цікавими місцями.

Крім того в рамках проекту проведено тренінги та консультації із розвитку сільського туризму для власників приватних садиб, які пропонують свої послуги туристам.

Віртуальні тури та мандрівки за допомогою Інтернет- ресурсів та відеокамери для власних зйомок проводяться протягом усього проекту.

Створено в приміщенні бібліотеки «ЗОНИ ТУРИСТА» (Tourist ZONE)

Проект спрямовано на активізацію молоді (учнівську та післяшкільного віку) у сфері туризму, активного відпочинку, читання та сприяння підвищенню комунікативних процесів із однодумцями та новими друзями з інших міст України (партнерами бібліотеки)

На Ярмарку проект«Інноваційні бібліотечні послуги – військовослужбовцям» Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка був визнаним одним з найкреативніших та найяскравіших серед двадцяти одного з експонованих проектів.

Урочисте закриття Ярмарку завершилось врученням його учасникам Подяки Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки за активне впровадження інноваційних бібліотечних послуг, підготовку та участь у Львівському міжрегіональному ярмарку «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє».

 

Категорія: Події | Переглядів: 398 | Додав: Luda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0