Незвиська бібліотека-філія 
Головна » 2018 » Травень » 29 » Архієрейське служіння з нагоди 150-річчя Храму села Незвисько
16:33
Архієрейське служіння з нагоди 150-річчя Храму села Незвисько

17 травня 2018 року, з нагоди престольного Свята та 150-річчя Святині, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, із Архіпастирським візитом відвідав Храм Вознесіння Господнього села Незивисько, Городенківського благочиння, де звершив Архієрейську Божественну Літургію, читання Акафіста та Чин Малого освячення води.

Під звуки церковних дзвонів, з короваєм та віршами свого Архієрея зустрічали чисельні парафіяни та гості Храму. Далі діти, встеляючи дорогу квітами, провели Преосвященного Владику до Святині, де в притворі Його Преосвященство зустів настоятель Храму митр. прот. Михайло Возняк та запросив очолити торжественне богослужіння.

Керуючому Коломийською Єпархією за святковим богослужінням співслужили: благочинний Городенківського благочиння, настоятель Храму святих апостолів Петра і Павла міста Городенки митр. прот. Богдан Мороз; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Лука та Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Монастирок митр. прот. Миколай Симчич; настояль Храму Різдва Іоана Хрестителя села Тишківці митр. прот. Ярослав Олійник; настоятель Храму Перенесення мощей Святителя Миколая села Герасимів митр. прот. Богдан Артиш; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Глушків митр. прот. Іван Теремко; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Вікно митр. прот. Мирослав Ніньовський; керівник Єпархіального відділу по взаємодії зі Зброїними Силами та правоохоронними органами, старший капелан Коломийської Єпархії, настоятель Храму Вознесіння Господнього села Незвисько та Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Воронів митр. прот. Михайло Возняк; митр. прот. Микола Соломович; настоятель Храму Святого Великомученика Димитрія Солунського села Раковець та Храму Святої Мучениці Параскеви села Семенівка прот. Олексій Мороз; священик Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Торговиця прот. Ігор Івасютин; священик Храму Святителя Миколая Чудотворця села Чортовець прот. Володимир Молявчик; диякон Антон Трачук та диякон Михаїл Голіней.

Після відпусту Єпископ Юліан звернувся до присутніх зі словами зворушливої проповіді, в якій розтлумачив зміст та догматичне значення свята Вознесіння Господнього, після чого зосередив увагу на важливих аспектах духовно-практичного життя християнина.

Пам'ять людська хитка. Ми часто забуваємо історію власного роду, тому молитва, як особиста так і спільна, яка твориться у Храмі, є тим мостом, який єднає цілі покоління, підтримує їхню пам'ять та об’єднує всіх. Наші предки багато років тому підносили молитви до Бога за своїх дітей і майбутні покоління, тобто за всіх нас, а ми в свою чергу, продовжуємо цю духовну, безперервну молитовну естафету, підносячи молитви за спокій їхніх душ і випрошуючи у Бога милості для наших нащадків», – зазначив у своєму слові Архіпастир.

Говорячи про 150-літній ювілей Храму, Владика наголосив, що в давнину бідні жителі сіл, для того щоб збудувати Святиню, жертвували останнім, що мали. Тому ми по-особливому повинні бути вдячні за їхню жертву і безцінний, унікальний сакральний спадок, який отримали.

Даючи характеристику сучасному стану Святині, Владика Юліан звернув увагу на внутрішню доглянутість Церкви, чистоту та охайність, яка панує в ній. Закликав і надалі, піклуватися про зовнішню красу Храму, а особливо піклуватися про красу і чистоту душ.

Також Правлячий Архієрей привітав настоятеля, парафіян та гостей Храму із престольним святом. Звертаючись до настоятеля Храму і вітаючи його з Храмовим святом, Єпископ Юліан звернув увагу на особливі духовні якості священнослужителя та таланти, якими його щедро обдарував Бог, одним із яких є поетичний талант. Також Владика подякував священнослужителю за його патріотичну позицію: «Патріотизм отця Михайла – дієвий. Він старший капелан нашої Єпархії. Виявляючи свою жертовну любов до ближніх, отець Михайло часто відвідує зону бойових дій, звершуючи там своє священиче служіння та піклуючись про духовний стан наших воїнів».

Далі, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Керуючий Коломийською Єпархією нагородив настоятеля Храму митр. прот. Михайла Возняка Медаллю «За жертовність і любов до України», а релігійну громаду Храму Благословенною Патріаршою Грамотою. Подякою Єпархіального управління Архієрей нагородив Ковбасюк Марію Миколаївну.

У свою чергу настоятель Храму подякував Владиці Юліану за візит, величне свято молитви, батьківські слова повчання та високу нагороду. Також отець Михаїл поділився з присутніми про свій досвід капеланського служіння та підкреслив, яке велике значення має благословення і молитовне заступницто Архієрея, силу яких він постійно відчував, перебуваючи, на передовій та дивлячись в очі смертельній небезпеці.

На знак синівської вдячності та в пам’ять про 150-річчя Святині митр. прот. Михайло Возняк вручив Преосвященному Владиці картину із зображенням Храму, пам’ятні подарунки та букет білих троянд.

Також у цей день, до свого духовного командира – отця Михаїла Возняка, завітали його духовні діти – військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади на чолі із заступником командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковником Петрюком Даніяром Танасійовичем. Вони нагородили капелана Медаллю ветерана АТО та Медаллю учасника бойових дій.

Завершилось торжественне богослужіння уставними Многоліттям, Читанням Акафіста Господу Ісусу Христу, Чином Малого освячення води та Хресним ходом довкола Храму.

Вся інформація взята з сайту - Коломийська Єпархія

Категорія: Події | Переглядів: 574 | Додав: Luda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0